Wat eten we morgen? Dat is de vraag die centraal staat in dit programma. We gaan in gesprek over duurzaam én gezond eten. Uiteraard is het belangrijk om goed voor onszelf te zorgen, maar daarbij mogen we de mensen, dieren en natuur in de wereld om ons heen niet vergeten. Hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit? Waaruit bestaat de schijf van vijf in 2050? Wat is de milieubelasting van populaire voedingsmiddelen? Wat betekent gezond leven? We gaan in gesprek met voedseldenkers, huisartsen en andere experts uit de keten.
Een handig overzicht met tips en hulpmogelijkheden om uw leefstijl te verbeteren.
Een eetpatroon met veel groenten, fruit en peulvruchten, een beperkte hoeveelheid kip en vis, en weinig of geen rood vlees.
De mens eet de planeet op en schaadt al doende ook de eigen gezondheid.
Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten.
Maar hoe dan?