De urgentie voor de zogenaamde eiwittransitie ligt hoog. Ondanks klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en dierenleed schiet het nog niet zo op met die omslag. Moeten we hiervoor onze eigen leefstijl onder de loep nemen? Of ligt de verantwoordelijkheid niet bij de consument? Vanavond gaan we in gesprek over deze broodnodige transitie. Wat houdt het precies in? En (hoe) kunnen we ervoor zorgen dat de transitie van dierlijke productie naar plantaardige productie wordt versneld?
Het recept van Rudy (Ivtar):
Met het idee van een vegetarische iftar belandden de jonge Indonesische moslims vorig jaar op de zevende plaats tussen de burgerinitiatieven in de Duurzame 100 van Trouw.
Het septembernummer van OneWorld staat in het teken van een plantaardig dieet, ofwel: vegan. Hoe zijn
we van noten -en zadenkauwers in bijna complete carnivoren veranderd? Wat was het kantelpunt waarop vlees geen luxe, maar een schijnbaar goedkoper alternatief voor planten werd?