Duurzaam en gezond eten voor iedereen is mogelijk. Daarvoor moet het voedselsysteem wel radicaal veranderen. Een team van voedseldenkers, onder leiding van Wageningen University & Research, laat zien hoe we een het Nederlands voedselsysteem kunnen inrichten binnen de draagkracht van de aarde. Met nieuwe en sector overstijgende ideeën schreven ze samen deze Voedselvisie 2050. Niet alleen ecologische grenzen zijn hierin van belang, maar ook het sociale fundament zoals eerlijke prijzen en gezond eten voor iedereen. Wat betekent dit eigenlijk voor ons voedselsysteem?
In de programmareeks ‘De Maaltijd van Morgen‘ doken we in het voedselsysteem en ons voedselpatroon van de toekomst. Op basis van de voedselvisie gingen we in gesprek over de gevolgen op het gebied van milieu, gezondheid, economie, technologie en beleid. Nieuwe ideeën over natuurinclusieve landbouw, nieuwe verdienmodellen, technologische innovaties, een inclusieve voedseltransitie en een gezond voedingspatroon kwamen voorbij. We spraken met chefs, boeren, beleidsmakers, wetenschappers en andere experts uit de keten. We zochten naar antwoord op de belangrijkste vraag: wat eten we morgen?
Kijk alle LIVECASTS uit de programmareeks ‘De Maaltijd van Morgen’ nu terug!