Dit laatste programma in de reeks De Graan Gesprekken gaan we aan tafel voor een groots diner met graan in de hoofdrol. We proeven en praten met elkaar onder het genot van performances en voordrachten. We nodigen mensen uit de hele keten uit om met elkaar in gesprek te gaan over een toekomstbestendige graanproductie en -consumptie. Wat is nodig om op grote(re) schaal duurzaam graan te produceren? Met welke granen bakken we in de toekomst? Hoe smaakt goed graan?
Goede granen van Nederlandse bodem staan centraal in het drie-gangen menu dat wordt bereid door Pepijn Schmeink. Verwacht een proeverij met smaken van de toekomst en een avondvullend programma tussen de gangen door.
Programma & diner
Het diner start om 18:30. Een speciaal menu op basis bijzondere graansoorten. De maaltijd kost €24,- (inclusief drankje en servicekosten).
Op deze biodynamische boerderij worden op ongeveer tachtig hectare oude gewassen verbouwd in samenwerking met de natuur.
Hoe komen we van ons fabrieksbrood af?
Zonnespelt is gespecialiseerd in de handel en verwerking van biologische en biodynamische granen. Met hun verwerking kunnen zij veel soorten granen schonen, pellen en scheiden. Maak hier kennis met hun lekker recepten! Van zachte spelbolletjes tot mango-bananencake.
Ooit stond Groningen bekend als de graanschuur van Europa. Vooral vlak onder de Dollard lag vruchtbare zeeklei waar je perfect graan op kon telen. Als je daar nu door rondrijdt, zie je nog altijd de grootse boerderijen van de rijke herenboeren van weleer in het landschap staan. Gert Noordhoff is te gast, en brengt bier en brood mee.