De Nederlandse eetcultuur is iets waar we met z’n allen onderdeel van zijn. Met elkaar produceren, bereiden en eten we iedere dag weer wat de pot schaft. Smaken van over de hele wereld beïnvloeden al jarenlang ons ‘Hollandse menu’ waarop de typische stamppot al lang niet meer centraal staat. Veel mensen worden zich bewuster van lokale producenten, seizoensproducten, duurzame keuzes en natuur-inclusieve productiewijze. Zorgt bewustwording over voedsel automatisch voor duurzamer en gezonder consumptiegedrag?
In dit programma gaan we in gesprek over de Nederlandse eetcultuur van de toekomst. Wat is eetcultuur eigenlijk? Wie hebben invloed op onze keuzes en op beschikbare producten? Hoe zorgen we voor meer bewustwording over ons voedsel? Hoe ziet de ‘typisch Hollandse’ eetcultuur eruit in 2050? We gaan in gesprek met voedseldenkers, chefkoks en andere experts uit de voedselketen.
Low Food hoopt dat iedereen de Hollandse smaak te pakken krijgt.
Hoe help je consumenten gezondere keuzes te maken, ook offline?
Hoe we in 50 jaar anders gingen koken en eten.
Bouwstenen voor beleid om verduurzaming van eetpatronen te stimuleren
De Nederlandse voedselcultuur is meer dan een blokje kaas met een vlaggetje erin.
Hoe we de wereld kunnen veranderen via ons bord