Drones die aangeven wanneer meer water nodig is, tomaten met extra vitamine C en het gebruik van UV-verlichting zodat we minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Nieuwe technologieën hebben veel invloed op het eten op ons bord. Dit kan in de toekomst alleen maar meer worden. Welke ontwikkelingen moeten we in de gaten houden? Welke innovaties zijn nog nodig voor een gezond en duurzaam voedselsysteem? Hoe kan technologie ons helpen om in 2050 ruim 9 miljard monden te voeden? In dit programma kijken we wat er al kan op technologisch gebied, welke uitvindingen we de komende jaren kunnen verwachten, wat we nog missen en wat dit betekent voor ons voedselsysteem.
Het onderscheid tussen het natuurlijke en het kunstmatige is voorgoed verleden tijd, schrijft onderzoeker Julia Rijssenbeek.
Het voedselsysteem kraakt onder klimaatverandering en een groeiende wereldbevolking.
De tentoonstelling 'Voedsel van morgen' laat zien hoe ons bord er in de toekomst wél uit kan zien.